Ervaringen uit de praktijk van Talento gebruikers

Ervaring van Michel Dijkstra, TJC van Kolping Boys:

Onze club Kolping Boys uit Alkmaar gebruikt Talento al vanaf seizoen 2012/2013. Het eerste seizoen is gebruikt om te oefenen met het spelervolgsysteem. Alle mogelijkheden van wedstrijd- en trainingsinformatie en de scouting mogelijkheden zijn dan ook uitgebreid getest.

Alle trainers van Kolping Boys krijgen de mogelijkheid om Talento te gebruiken. Aan het begin van het seizoen wordt er uitleg over alle mogelijkheden gegeven tijdens trainersbijeenkomsten. Via een desktop, laptop of smartphone kunnen de trainers en leiders voor, tijdens en na de wedstrijd alle informatie invoeren!

De selectietrainers zijn verplicht om o.a. de absentieregistratie van de trainingen en de wedstrijdstatistieken bij te houden. Daarnaast zal er een 2-jaarlijkse individuele analyse worden gedaan van elke selectiespeler en dit wordt vastgelegd in Talento. De analyse rapporten worden door de junioren en pupillen coördinatoren opgesteld en toegevoegd aan Talento.

Wat mooi is aan Talento zijn de verschillende statistieken die automatisch gegenereerd worden zoals de Trainingsopkomst, doelpuntenmakers, assists, speelminuten per speler en de historie van de eerder gespeelde wedstrijden.

De oefenstof per periode wordt klaar gezet in Talento en op de website door de voetbaltechnische commissie en deze kan eenvoudig worden gebruikt door de trainers. Dit helpt vooral de trainers zonder opleiding en/of ervaring in hun voorbereiding van een training en de club kan zo de jeugd (selectie) teams dezelfde trainingsvormen aanbieden.

De scoutingmodule wordt het hele jaar gebruikt om inzichtelijk te krijgen welke spelers uit de lagere teams in aanmerking komen voor hoger team.


Ervaring van René Koussen, Trainer JO19-1 van KVC Oranje:

Vanaf het moment dat wij Talento nu voor heel KVC Oranje hebben werken alle trainers hun trainingen/wedstrijden bij in Talento. Tijdens de eerste introductie van Talento dachten de meeste trainers dat het veel tijd in beslag zou nemen en waren ze nog iets huiverig. Maar nu ik ze in de praktijk op weg heb geholpen en ze er allemaal mee werken ervaren zij zelf dat het ook voor hun als trainers een goed en heel bruikbaar systeem is. Bovendien vinden ze het prettig om ermee te werken omdat het dus helemaal niet veel of extra tijd in beslag neemt, juist omdat het systeem zeer gebruiksvriendelijk is!

De trainers waren vooral ook onder de indruk van Talento toen zij de informatie zagen die ik er in 2 jaar heb verwerkt en hoe makkelijk het is om willekeurige statistieken op te vragen en informatie omtrent spelers en wedstrijden terug te kunnen zien.

Dus in nog geen maandje tijd werken alle trainers, zowel bij de senioren en de junioren (zelfs bij de hele kleintjes), met Talento en is het spelervolgsysteem zeer goed aangekomen bij iedereen en zien zij de voordelen ervan in! Ik heb hun als trainer en ervaren Talento gebruiker hiermee simpel kunnen overtuigen waarvan ik sinds 2 jaar overtuigd ben. Naast het gebruiksvriendelijke systeem is de support van Talento uitstekend! Altijd snelle reactie en daarbij merk je aan alles dat het zelf ook voetbalmensen zijn.


Ervaring van Michael Brussen, HJO van DOVO:

Talento is een gebruiksvriendelijk spelervolgsysteem die wij in seizoen 2015/2016 hebben aangeschaft. Met Talento kunnen de trainers live tijdens de wedstrijd alle wedstrijdstatistieken vastleggen met de Talento Trainers-app en deze ook makkelijk inzien. Ik kan als Hoofd Jeugdopleiding ook alle ingevoerde informatie over de spelers en teams makkelijk inzien. In de module statistieken worden alle ingevoerde data automatisch opgeslagen en weergegeven, zowel via grafieken als ook cijfermatig in detail! Wij houden ook thema avonden waarin wij alle selectieteams voorlichten over het gebruik van Talento. Bij de junioren selectietrainers staan in de contracten het gebruik van Talento als verplichting. Dat klinkt wat streng, maar wij zien de meerwaarde van Talento. Bovendien blijkt in de praktijk dat die verplichting meestal omslaat in enthousiast gebruik omdat de trainers de meerwaarde van dit spelervolgsysteem ook al snel inzien en het gebruik van Talento veel minder tijd kost dan het bijhouden in een boekje en Excel formulieren.