Scouting BasisPlus module

Uitleg Scouting BasisPlus module

WERKWIJZE voor de CLUB:

Scouting module

Scoutingrapport maken

De club kan in de module ADMINISTRATIE – SCOUTING scoutingrapporten maken met beoordelingen door op “Rapport Toevoegen” te klikken. Eerst geef je dit Rapport een naam en vervolgens kan je dan in totaal 15 “voetbalhandelingen” (bekwaamheden) invoeren. (punten waarop je een speler wil beoordelen) Klik hierna op OPSLAAN  en het rapport is opgeslagen. Je kan dus meerdere rapporten maken, bijvoorbeeld een rapport voor alle leeftijdscategorieën etc.

Advies definiëren

Vervolgens kan de club Advies definiëren. Klik op de button Advies definiëren. Vul één of meerdere adviezen in. Je kan meerdere adviezen invoeren door op  + Nieuw advies te klikken. Klik op OPSLAAN en de Adviezen zijn opgeslagen.

Acties definiëren

Hierna kan de club Acties definiëren. Klik op de button Acties definiëren. Vul één of meerdere Acties in. Je kan meerdere acties invoeren door op  + Nieuwe actie te klikken Klik op OPSLAAN en de Acties zijn opgeslagen.

Scouts aanmaken

Een beheerder van Talento kan nu scouts toegang geven tot het externe portaal en een activatielink sturen. De scouts kunnen in de module ADMINISTRATIE – PERSONEN worden aangemaakt, of als ze reeds in Talento staan, kunnen ze worden opgezocht. Klik op de betreffende persoon en geef deze persoon de rol “Scout”. Als de Scout is ingelogd komt deze in zijn eigen portaal en kan hij enkel een nieuw rapport maken en/of zijn/haar verzonden rapporten inzien. Hij/Zij komt dus niet, zoals de scouts in de Basis module, in de Talento omgeving van de club.

Rapport ontvangen van scouts

Als een scout een rapport van een speler heeft gemaakt en deze opslaat, ontvangt de Hoofdscout/Coördinator of HJO dit rapport in zijn Postvak. Open het Rapport door er op te klikken. Het Rapport kan nu gekoppeld worden aan het dossier van een speler. Dit kan je doen door op het bolletje te klikken achter de voorgestelde speler.

LET OP: Bestaat de speler nog niet in Talento? Klik dan op “Nieuwe speler” om de speler toe te voegen. Je ziet dan het formulier “Persoon toevoegen”. De gegevens die de scout heeft ingevuld staan er reeds in en deze kan worden aangevuld en/of gewijzigd. Klik hierna op OPSLAAN.

Deze speler komt dan in de lijst met voorgestelde namen. Klik op het bolletje en vervolgens op TOEVOEGEN (onderaan de pagina) De speler staat nu in de overzichtspagina.

Scouting inbox

WERKWIJZE voor de SCOUT:

Log in met je mailadres en wachtwoord en vervolgens kom je in je eigen scoutingpagina. Je ziet hier direct een overzicht van alle door jou gemaakte rapporten.

Nieuw Rapport aanmaken

Klik op + NIEUW RAPPORT en je ziet een scoutingsrapport (dit is standaard het rapport wat als eerste in de gemaakte rapporten staat) Door op de “drop down” te klikken kan je een ingevoerd rapport selecteren. Achter “gescout door” staat je eigen naam. Selecteer de datum wanneer de betreffende speler is gescout( datum is standaard de dag wanneer je hier mee bezig bent!)

Vul vervolgens de NAW gegevens van de betreffende speler in en zijn/haar “Positie” en “Sterke been”  en welke Wedstrijd of Training. Hierna klik je per beoordeling op het balletje in de balk, en schuif deze naar: Geen Beoordeling(blanco), Onvoldoende(rood), Voldoende(geel), Goed(blauw) of Uitstekend(groen) Selecteer “Advies” en “Advies Team” en geef in het vak “Conclusie” eventueel nog aanvullende zaken/opmerkingen aan.

Klik op OPSLAAN en het Rapport wordt verzonden, en komt in Scouting module onder Postvak te staan. Vervolgens kan bijvoorbeeld de Hoofdscout/Coördinator of HJO het rapport aan de gescoute speler koppelen.

Ingelogde Scout