Ervaringen uit de praktijk van Talento gebruikers

Ervaring van Michel Dijkstra, TJC van Kolping Boys:

Onze club Kolping Boys uit Alkmaar gebruikt Talento al vanaf seizoen 2012/2013. Het eerste seizoen is gebruikt om te oefenen met het spelervolgsysteem. Alle mogelijkheden van wedstrijd- en trainingsinformatie en de scouting mogelijkheden zijn dan ook uitgebreid getest.

Alle trainers van Kolping Boys krijgen de mogelijkheid om Talento te gebruiken. Aan het begin van het seizoen wordt er uitleg over alle mogelijkheden gegeven tijdens trainersbijeenkomsten. Via een desktop, laptop of smartphone kunnen de trainers en leiders voor, tijdens en na de wedstrijd alle informatie invoeren!

De selectietrainers zijn verplicht om o.a. de absentieregistratie van de trainingen en de wedstrijdstatistieken bij te houden. Daarnaast zal er een 2-jaarlijkse individuele analyse worden gedaan van elke selectiespeler en dit wordt vastgelegd in Talento. De analyse rapporten worden door de junioren en pupillen coördinatoren opgesteld en toegevoegd aan Talento.

Wat mooi is aan Talento zijn de verschillende statistieken die automatisch gegenereerd worden zoals de Trainingsopkomst, doelpuntenmakers, assists, speelminuten per speler en de historie van de eerder gespeelde wedstrijden.

De oefenstof per periode wordt klaar gezet in Talento en op de website door de voetbaltechnische commissie en deze kan eenvoudig worden gebruikt door de trainers. Dit helpt vooral de trainers zonder opleiding en/of ervaring in hun voorbereiding van een training en de club kan zo de jeugd (selectie) teams dezelfde trainingsvormen aanbieden.

De scoutingmodule wordt het hele jaar gebruikt om inzichtelijk te krijgen welke spelers uit de lagere teams in aanmerking komen voor hoger team.


Ervaring van René Koussen, Trainer JO19-1 van KVC Oranje:

Vanaf het moment dat wij Talento nu voor heel KVC Oranje hebben werken alle trainers hun trainingen/weds